Home

Achtergrond 195 x bekeken

Rouwweek in Kenia

De regering van Kenia heeft een week van nationale rouw afgekondigd na twee grote branden in de afgelopen vijf dagen.

De vlaggen hangen half stok in het Afrikaanse land, berichtte de BBC maandag. Zeker twintig mensen kwamen om door een brand in een supermarkt in de hoofdstad Nairobi. Daarnaast lieten ruim honderd mensen het leven in de stad Molo toen een gekantelde vrachtwagen met brandstof ontplofte. Veel mensen stonden om het voertuig heen om olie mee te nemen, toen het vuur uitbrak. Ruim tweehonderd mensen raakten gewond.

"Armoede heeft als gevolg dat mensen rare dingen doen om te overleven'', aldus premier Raila Odinga. De minister van Gezondheid, Beth Mugo, zei dat de regering de medische kosten voor de slachtoffers op zich neemt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.