Home

Achtergrond 181 x bekeken

Roséprijs schiet als komeet omhoog

De roséprijs maak een enorme sprong. Er komt zomaar €0,15 bij de prijs op. Dat levert een rosénotering van €2,93 per kg (zie grafiek 1) op. Het verschil met vorig jaar is ook fors kleiner geworden. Toen noteerde rosé nog €3,29 per kg.

Ondanks de vakantie- en carnavalstijd is de vraag vanuit slachterijen heel behoorlijk. Ze willen de haken toch vol hebben. Daar staat een heel matig aanbod tegenover. En dat werd niet verwacht.

Het lijkt erop dat veel mesters afwachtend zijn. Zij houden hun rosékalveren langer aan. Dat heeft nu een forse prijsstijging tot gevolg. Maar dat betekent ook dat de huidige, hoge prijs kunstmatig is. Die kan dus ook zomaar weer fors zakken.

De prijs van blank kalfsvlees blijft in de benen. Ook dat is een opvallende ontwikkeling. Blank kalfsvlees noteert zelfs een fractie hoger, op €4,23 per kg (zie grafiek 2). Dat is uniek voor de tijd van het jaar. Want in februari loopt de vraag traditioneel sterk terug.

De oorzaak voor de lichte prijsstijging ligt bij de buitenlandse supermarkten. Die kopen bij de huidige prijzen voor blank kalfsvlees maar al te graag in.

prognose:

rosé kan zomaar dalen, blank goed prijshoudend

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.