Home

Achtergrond 214 x bekeken

Rosé duurder door klein aanbod

De rosémarkt krijgt iets lucht, maar veel stelt het niet voor. Rosé wordt €0,02 duurder en noteert nu €2,78 per kg (zie grafiek). Het verschil met vorig jaar is desondanks groot. Rosé noteerde toen rond deze tijd €3,18 per kg. Dat betekent een verschil van liefst €0,40.

De oorzaak van de huidige prijsstijging ligt in het aanbod. Dat is iets kleiner geworden. Het lijkt erop dat veel mesters hun kalveren aanhouden tot de prijzen iets beter zijn.

Een andere oorzaak is er niet. Want de vraag biedt weinig ruimte voor een prijsstijging bij de rosés. De afzet van de betere onderdelen is nog altijd moeizaam. Rosé zal de komende weken een beetje rond de €2,75 per kg blijven hangen.

Blank kalfsvlees wordt juist iets goedkoper en noteert €0,03 lager op €4,22 per kg. Vorig jaar lag de prijs van blank met €5,33 veel hoger, maar het verschil wordt met de week kleiner.

De prijzen van blank kalfsvlees staan licht onder druk. Dat heeft vooral met de tijd van het jaar te maken. De handel is rustig, de vraag loopt voorzichtig terug.

Blank kalfsvlees kan nog iets goedkoper worden. Maar veel zal het niet zijn. Het is een moeizaam stabiele markt.

prognose:

rosé gelijk, blank licht dalend tot stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.