Home

Achtergrond 1 reactie

Rente gaat verder omlaag

De driemaandse Euribor rente blijft maar dalen. Eind 2008 stond deze rente ruim boven de vijf procent.

Vanaf half oktober 2008 tot nu schoot de rente omlaag naar 1,912 procent op 17 februari.

De Friesland Bank verwacht dat deze rente verder omlaag gaat. De verwachting is namelijk dat de Europese Centrale Bank, de komende maanden het belangrijkste rentetarief verder zal verlagen, waardoor de korte rente nog verder zal dalen.

Voor de lange rente verwacht de Friesland Bank een verdere daling tot rond de 3,7 procent. Momenteel noteert deze rente een percentage van 3,9 procent.

Klik hier voor de actuele Euribor rente

Foto

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  Karel

  Het is met het Euribor-tarief altijd dat men deze vermeld. Het is beter aan te geven op internet waar iedereen het elk moment van de dag kan nakijken. Bijvoorbeeld door het volgende te doen op internet:
  Tik in www.dft.nl. Klik door op koersen, klik door op euribor rentetarieven. Daar ziet u alle Euribor rentetarieven van dagelijks, wekelijks, maandelijks tot jaar termijn.
  Een gebruikelijke winstopslag rond het jaar 2000 was 1 tot 2 procent. Ga je een lening aan op variabele rente met als basis Euribor zou je in week 9 van 2009 een rente moeten betalen van 3,40% maximaal. U zult zien dat u dat niet lukt. De banken kennen een andere basis en dat verhaal hoor je bij alle banken en u bent de dupe. U heeft de bank nodig en zij laten u daarvoor betalen. Dat is gebruik maken van hun macht. Anderszins kunnen zij de schade die zij hebben geleden in risicovolle zaken nu aan u doorberekenen. Dat is volledig onterecht, want u heeft die schade niet veroorzaakt. Maar de realiteit is wel zo.
  Dat is voor u als ondernemer zo, maar ook voor de huizenbezitter. Die betaalt momenteel een variabele rente van 5 tot 6 procent afhankelijk van welke bank er financiert.
  Voor kredieten en dat is zo bijzonder rekent Becam 5,9% en dat zonder hypothecaire zekerheid.
  Het doorberekenen van de rente is het laatste jaar niet transparant. Dat is na de aandelenlease en de woekerpolis een nieuwe schandvlek op het bankwezen.
  En de topmanagers ontvangen voor hun bank bijstand, maar niet de beloning die in de bijstandswet is geregeld. Dat is nog een volgende schande.

Of registreer je om te kunnen reageren.