Home

Achtergrond 279 x bekeken

Regels vogelpestonderzoek voortaan via tuchtrecht

De verordening voor de monitoring van vogelpest moet voortaan gehandhaafd worden via het tuchtrecht.

Dat staat in een ontwerp-verordening waar het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) donderdag over stemt.

Pluimveehouders zijn verplicht jaarlijks bloedonderzoek te laten doen. Deze regeling wordt nu nog via het strafrecht gehandhaafd. Ondernemers die de regels overtreden vallen onder verantwoordelijkheid van de AID.

Vorig jaar bleken er 43 overtredingen te zijn, maar de AID zou onvoldoende capaciteit en budget hebben om actie te ondernemen. "We hebben overleg met het ministerie gehad en bij nader inzien vinden zij ook dat de regeling via tuchtrecht goed te handhaven is", legt PPE-secretaris Ben Dellaert uit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.