Home

Achtergrond 184 x bekeken

Regeling voor ziektekosten oudere werknemer

Minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) wil bedrijven stimuleren werkloze ouderen in dienst te nemen door het financiële risico van langdurige ziekte weg te nemen.

Dit staat in een wetsvoorstel dat hij naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Als werknemers vanaf 55 jaar, die voor ze in dienst kwamen minstens 52 weken werkloos waren, langdurig ziek worden, ontvangen de werkgevers een compensatie voor het verplicht doorbetalen van hun loon.

De regeling gaat in op 1 juli en geldt voor personen die op deze datum 55 jaar of ouder zijn. Tijdens het najaarsoverleg met de sociale partners heeft het kabinet deze regeling toegezegd. Veel werkgevers vrezen een hoger ziekteverzuim als ze een oudere in dienst nemen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.