Home

Achtergrond 2 reacties

'Rechtbank' buigt zich over schade aan regenwoud

Wie is er eigenlijk verantwoordelijk voor de druk op het Amazonegebied? Een symbolische rechtbank buigt zich hier dinsdag over in De Balie in Amsterdam.

Het Wereld Natuur Fonds (WNF), het Centrum voor Studie en Documentatie van Latijns-Amerika en De Balie hebben de bijeenkomst georganiseerd. De rechtbank moet bekijken wie schuld heeft aan de schade aan het regenwoud. De regering van Brazilië wil een netwerk van snelwegen aanleggen om het Amazonegebied toegankelijker te maken.

Presentatrice Isolde Hallensleben, onder meer bekend van De Wereld Draait Door, klaagt zichzelf aan voor haar consumptiegedrag. De rol van rechter is weggelegd voor Joris Backer, directeur Corporate Legal Schiphol. Advocaten Michel Uiterwaal en Joep Meddens staan hem bij. Vier getuigen-deskundigen dragen de bewijzen aan.

Het WNF presenteert tijdens de bijeenkomst het rapport 'Keeping the Amazon forests standing: a matter of values'. Hieruit blijkt dat de bedreiging van het gebied groter is dan ooit. Het is dan ook noodzakelijk dat gekozen wordt voor een andere economische benadering van het gebied, meent het WNF. Daarbij moeten volgens het fonds niet alleen de Amazonelanden, maar ook overheden, bedrijven en consumenten in bijvoorbeeld Nederland hun verantwoordelijkheid nemen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  in nederland zijnde laatste jaren ook heel wat bossen gekapt door SBB en NMM,vooral tussen appelscha en diever,nederland heeft flink wat boter op zijn hoofd

 • no-profile-image

  Jan uut smilde

  Bij Appelscha is geen natuur, maar ordinair productie bos. Door een voorloper van SBB zelf aangeplant. Maar wel pure geld verkwisting van een stelletje zgn natuurkenners die alleen maar natuur kennen van achter hun buro (zijn woorden van de opzichters zelf).

  Maar zo'n "rechtzaak" toon maar weer eens aan hoe zielig sommige BN-ers kunnen zijn, en lekker gemakkelijk hun geweten sussen door zich te lenen voor zo'n lachertje.

Of registreer je om te kunnen reageren.