Home

Achtergrond

Rattenvanger moet ontsnapte zeehonden vinden

De zeehondencrèche in Pieterburen heeft een rattenvanger en twee speurhonden ingezet om twee ontsnapte zeehonden terug te vinden. Dat meldde Lenie 't Hart van de crèche zondag.

De twee dieren, Emma en Seppe, ontsnapten zaterdagochtend samen met zeehond Ulbe, die inmiddels weer boven water is, uit hun verblijf.

Volgens 't Hart zwemmen de twee pups vermoedelijk in een van de sloten of kanalen in de omgeving. Medewerkers van de opvang zijn met man en macht naar de dieren op zoek. De crèche heeft inmiddels een rattenvanger ingeschakeld in de hoop dat hij de dieren weet te vinden.

"Deze man kent het gebied op zijn duimpje'', aldus de zeehondenmoeder. Ook brugwachters zijn betrokken bij de zoektocht. Zij houden beelden van cameras op bruggen in de gaten.

't Hart maakt zich geen zorgen dat Emma en Seppe hun avontuur niet overleven. De diertjes zijn vermoedelijk weggekropen door een open hek. Maar wie er verantwoordelijk is voor het openen van het hek, is niet duidelijk. De politie is ingeschakeld en onderzoekt de zaak.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.