Home

Achtergrond 1 reactie

Rattenvanger krijgt tv voor record

Een boer in Bangladesh is donderdag gekroond tot nationaal kampioen rattenvangen.

Vorig jaar ving de 40-jarige Binoy Kumar Karmakar 39.650 van deze knaagdieren. De prestatie, vermoedelijk ook goed voor een wereldrecord, leverde hem de titel en een kleurentelevisie op.

Het ministerie van Landbouw in Bangladesh maakte donderdag de resultaten bekend van een nationale campagne voor het bestrijden van ratten. ”In het afgelopen jaar hebben onze boeren in totaal 25 miljoen ratten gevangen”, aldus een woordvoerder van het ministerie. Karmakar kon zijn record bewijzen door de staarten te tonen van alle ratten die hij ving met behulp van vallen en vergif.

Ratten vormen een groot probleem in Bangladesh. Het ongedierte consumeert volgens schattingen ongeveer 10 procent van alle gewassen. Zo nu en dan lopen rattenplagen uit de hand. Zo kreeg het zuidoostelijke district Chittagong vorig jaar te maken met een invasie van deze dieren. Oogsten verdwenen in de magen van de talloze ratten, en het gevolg was een hongersnood onder de bewoners van het gebied.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    ineke

    Tegenwoordig maar eenmaal per week de nieuwssite. Zou het toch wel moeten lukken om meer zinnige berichten te plaatsen dan dit soort pulp. Of is dit een populaire manier om ook alle niet-agrariërs die deze site lezen en voortdurend de discussies ondermijnen te vriend te houden?

Of registreer je om te kunnen reageren.