Home

Achtergrond

Rampjaar voor vlinders

Vorig jaar was een rampjaar voor vlinders. Dat blijkt uit tellingen van het Landelijk Meetnet Dagvinders, meldt De Vlinderstichting. De stichting spreekt zelfs van het slechtste jaar sinds de start van de tellingen in 1990.

Op meer dan achthonderd plaatsen in Nederland telden vrijwilligers vorig jaar tussen april en september vlinders. Zij deden dat op vaste plekken en altijd bij goede weersomstandigheden. De tellers kwamen vorig jaar per locatie niet verder dan 479 vlinders, waar het gemiddelde voorheen bijna 680 bedroeg. In topjaren waren op de bewuste plekken meer dan duizend vlinders te zien.

Niet alleen zeldzame vlinders als de zilveren maan hebben het moeilijk, ook veel gangbare soorten werden minder vaak gezien, aldus De Vlinderstichting.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.