Home

Achtergrond 1 reactie

'Rampjaar dreigt voor luchthavens'

Europese vliegvelden gaan een 'annus horribilis' (rampjaar) tegemoet.

Dat stelde de overkoepelende organisatie van luchthavens ACI. Vooral de scherpe daling van het vrachtvervoer baart de ACI grote zorgen.

"Als ik praat met onze leden, krijg ik het gevoel dat januari erger zal worden dan december'', zei directeur Olivier Jankovec van ACI Europe. In de laatste maand van 2008 daalde het vervoer van passagiers met 7,7 procent en het vrachtvervoer zelfs met ruim 21 procent.

"De vrachtcijfers zijn een indicatie van hoe de economie de luchtvaartsector beïnvloedt en zullen zich in de komende maanden vertalen in een verdere daling van het passagiersaanbod'', zei Jankovec. De ACI-topman zei verder dat er veel onzekerheid is over de diepte en de duur van de crisis.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Boer

    Lekker rustig toch!

Of registreer je om te kunnen reageren.