Home

Achtergrond 10 reacties

Ramekers zou volledig doorbetaald krijgen

Oud voorzitter Jos Ramekers van het PVV zou volgens de afspraken die vorig jaar juli met hem waren gemaakt zijn volledige salaris tot en met 31 december van dit jaar doorbetaald krijgen.

Dat blijkt uit de PVV stukken die woensdag worden behandeld in de openbare bestuursvergadering van het PVV. Het komt er op neer dat hij over de volledige periode van zijn oorspronkelijke zittingstermijn volledig zou worden doorbetaald. Tot 15 april 2012 zou Ramekers wachtgeld ontvangen ter hoogte van 80 procent van zijn laatstgenoten salaris. Verder zou Ramekers’ pensioenopbouw gewoon worden voortgezet uitgaande van een volledige pensioengrondslag over deze periode.

Andere zaken die waren geregeld voor de vertrekkende voorzitter: Hij zou de dienstauto op 1 september 2008 over kunnen nemen tegen de op 31 december 2009 geldende boekwaarde. Daarbij werd afgesproken dat, als de fiscus daarmee niet akkoord zou gaan en een naheffing in zou stellen, dit voor rekening van het Gemeenschappelijk secretariaat van de productschappen zou komen.

Verder werd Ramekers toegezegd dat hij samen met zijn vrouw in september vorig jaar het internationale vleescongres op kosten van het PVV bij mocht wonen. Verder was afgesproken dat de afspraken drie jaar geheim zouden blijven.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Usmie

  Hallo iedereen die nog lid is van de LTO. Realiseert u zich wel dat u lid bent van een "criminele organisatie"???? Ja??? Ik heb van mijn ouders geleerd dat DE HELER NET ZO ERG IS ALS DE STELER. Blijft u nu nog lid of zegt u nu uw lidmaatschap op????? Ik zou opzeggen; zou u ook moeten doen; dan kunt u, als u in de spiegel kijkt u zelf tenminste eerlijk in de ogen blijven kijken!!!! U kunt uw zogenaamde "belangenbehartigers" natuurlijk ook gewoon bij hun zijden stropdas pakken en buiten gooien.

 • no-profile-image

  rianne

  Ik snap niet welke boer nog lid is van de LTO. Deze vertrekregeling voor Ramekers steunen: gewoon immoreel. De LTO-bestuurders zouden verantwoording moeten afleggen, of nog beter: nu opstappen.

 • no-profile-image

  Justus

  Mensen die in de bio-industrie werken zijn sowieso al crimineel. Dan kan geld achterover sluizen er ook nog wel bij. Kijk er niet van op.

 • no-profile-image

  OVER DE

  Past weer perfect in het profiel van lto ; stiekem en niets tegen de leden betalen. LTO BOEREN WORDT NOU EENS WAKKER WAT JULLIE BESTUUR HEEFT GEREGELD IN HET PVV !!!!!!!!!!!!!! HET IS JULIIE EIGEN ZUUR VERDIENDE GELD WAT LTO EN COV VERBRASSEN EN JULLIE PIKKEN DIT ZOMAAR ??????????

 • no-profile-image

  Patrick

  Ik zat te wachten dat Ramekers uit eigen inzicht in de media zou zeggen enorm fout te zijn geweest.
  Dat is niet gebeurd. Daarom is dit de lafste vorm van besturen en de lafste vorm van persoonlijk eigenschappen.
  Deze man hoort 20 jaar in de gevangenis.
  Dan, omdat het de PVV is, en dus een sector overkoepeld orgaan is, de NVV uitgezonderd dan, zijn de rest van de besturen ook niet te vertrouwen en ook niet op persoonlijk titel. Ook 10 jaar de cel in.
  Het zegt toch genoeg dat er afgesproken was om het 3 jaar geheim te houden.
  Als ik met de sector zou moeten onderhandelen om welzijn, zal ik jullie nooit meer serieus nemen, wat de sector doet met dit gedrag is een teken van oorlog tegen de eigen achterban en een teken van oorlog omtrend elk series maatschappeijk onderwerp van de niet sector.
  Mensen die gezamelijke belangen of idealen hebben vormen samen een groep, verschillende groepen hoeven het niet eens met elkaar te zijn, maar wat hier gebeurd is dat een eigen bestuur van zijn zijn eigen achterban steelt, en dat is echt ongelovelijk, wat dat betreft zijn dat voor mij de laagste personen in een samenleving. Ik heb veel respect voor alle mensen die verschillende beroepen hebben of idealen, maar mensen die leiding geven aan een eigen groep en die begappen zijn laf.
  Je hebt je geloofwaardigheid als PVV en als sector verloren bij deze, en dat is het domste wat je ooit kunt doen .

 • no-profile-image

  Boer

  Ooit was ik jaloers dat wij hier niet vertegenwoordigd worden door een grote sterke LTO achtige organisatie.Ik ben daar inmiddels helemaal overheen.Wat ik de afgelopen tijd heb gezien is een organisatie die een kompleet eigen leven is gaan leiden en waarover de boereneigenaars net als over hun cooperaties de controle volledig zijn kwijtgeraakt.Boeren worden gefrustreerd omdat hun vertegenwoordigers veel "slapen" en als ze wakker zijn beslissingen maken die veelal nadelig zijn voor hun leden/werkgevers.En omdat er geen contrle is op wat er met de centen gebeurd kunnen ze het onder elkaar verdelen zonder er voor gestraft te worden.We zullen het even afwachten maar volgens mij wordt dit weer zo'n schoolvoorbeeld van "Crime pays" oftewel criminaliteit betaald.

 • no-profile-image

  HARRY

  Deze zakkenvuller heeft nog een leuk bij-
  baantje ook. Voorzitter bij de Rabobank
  voor 20.000 EURO per jaar. Het is toch
  diep treurig hoe de BOBO hun zakken vullen over onze rug.

 • no-profile-image

  Betaler

  De mensen die de dagelijkse zorg dragen voor de dieren, krijgen voor hun hun grote zorgen voor de dieren geen droog brood! Als je ziet wat ze er voor moeten doen en laten om hun dieren een goed leven te geven is dramatisch. Ze moeten niet zeuren dat de dieren het niet goed hebben, die hebben het heel goed! En dan door zulke ordinaire figuren als moordenaar uitgemaakt worden slaat in als een bom! Ze moeten jou aanpakken dit kan niet! Zoals het met Raaymakers gebeurd is bizar. Die clubs die dit steunen moeten snel vertrekken. Je moet besturen niet graaien! Hoe komt toch die crieditcrisis?

 • no-profile-image

  Willie van Gemert

  Als ik nog in het bestuur van de PVV zou zitten,ging ik aangifte doen van diefstal tegen Ramekers en de bestuursleden die dit goed gekeurd hebbben of hadden.

 • no-profile-image

  gert

  dit wordt zeker allemaal in achterkamertjes besloten,LTO zorg voor transparantie !!! openbaarheid van bestuur is op zijn plaats

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.