Home

Achtergrond 16 reacties

Radar bracht Friesland Beef onterecht in opspraak

Televisieprogramma Radar van de omroep Tros heeft in een uitzending over vleesverwerkingsbedrijf Friesland Beef onterecht gesuggereerd dat tegen het bedrijf processen verbaal zijn opgemaakt door instanties van het ministerie van LNV.

Dat schrijft de Raad voor de Journalistiek. Eigenaar Henk Visser, die bij de Raad een klacht indiende, heeft een brief overlegd van het ministerie, waaruit blijkt dat LNV noch ondergeschikte instanties officiële waarschuwingen of processen verbaal hebben afgegeven aan de Friese vleesverwerker.

In de uitzending werd niet gemeld dat de mogelijke misstanden met vee tijdens de transporten zijn gesignaleerd en niet in het slachthuis. De privacy van Visser is volgens de Raad in het geding omdat hij met naam en toenaam in het programma werd genoemd.

Volgens de Raad zijn de redacteuren van Radar niet verantwoordelijk voor een incident met directeur Aaldert Wildeboer van slachterij Friesland Vlees. De directeur wilde de cameraploeg van Radar vasthouden op zijn bedrijf in afwachting van de komst van de politie. Wildeboer wist echter volgens de Raad dat hij verslaggevers tot zijn slachterij toeliet.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  fryske boer

  er worden van deze site soms reakties verwijderd een reaktie van iemand als piet boertange blijft staan mischien word het tijd om het agd de rug toe te keren

 • no-profile-image

  gert

  wat een gelul.wildeboer liet de verslaggevers zelf toe,hij kon toch niet voorkomen dat ze van die onzinnige verhalen in de wereld brachten,.dit is riooljournalistiek

 • no-profile-image

  boertje lunteren

  Schandalig wat hier is gebeurd ,dat een omroep die schreeuwt dat ze de grootste familie van nederland zijn ,een hardwerkende ondernemer en zn bedrijf zo de nek hebben omgedraaid .Er is maar 1 oplossing en dat is allemaal het troskompasje er uit gooien en boze brieven schrijven naar ze.

 • no-profile-image

  j paardeman

  ik vind dat radar wel een heel koude douche heeft verdiend

 • no-profile-image

  noordelijke boeren

  Na jaren heeft de gemeente Leeuwarden toch haar zin om op dit slachthuis mooie huizen te bouwen in de binnenstad.
  Jammer dateen aantal jaren terug er een slager uit Hoogeveen dit spel verstoorde door deze slagerij te kopen.Met wat hulp uit Hilversum is dit toch gelukt.Over de waarheid zal de dooppot heersen.Noordelijke boeren zijn mooi de dûpe.

 • no-profile-image

  Henk Wildeboer

  Tussen gezond en ongezond bestaat een brede weg. Er komen wereldwijd onafwendbare voedseltekorten. Het is immoreel dat nog wel degelijk bruikbaar vlees uit angstgevoelens op de destructiehoop belanden. De regelen staan nog steeds toe dat noodslachtingen (levend/gedood) als eindbestemming naar een slachthuis mogen worden afgevoerd. Het zijn dierenartsen, namens de landbouwminister dus, die besluiten dat een dier niet direct, echter aan het einde van de baan moet worden gedood. Wie maakt wie wat wijs.
  Henk Wildeboer (voorm. RVV-keurmeester)

 • no-profile-image

  Drentse Boer

  @piet boertange
  Vraag jezelf eens af hoe kortzichtig je berichten zijn. Maar blijkbaar scheer je alles over één kam, en heb je oogkleppen op voor wat er bij Boertange nét over de grens in de slachthuizen gebeurt en mag gebeuren.
  Maar zolang het in je eigen land gebeurt is iedereen slecht en meteen een dierenbeul. In het diervriendelijkste land van de wereld, daar word het meeste gecontroleerd en bestraft. Fouten maken is menselijk maar controleurs bestraffen die hard op onmenselijke wijze.
  Wat de media uitkraamt word door de burger meteen gelooft, en word het verhaal wat aangedikt of met uitroeptekens, zoals in jouw verhaaltje, geloven ze het nog grager. Maar gelukkig zijn er ook nog gewone nuchtere mensen die niet luisteren naar de hardste schreeuwers en iets verder doordenken met eigen verstand dan klakkeloos de media geloven, en die mensen trappen ook niet in reclame's en dure aanbiedingen, financiering en andere volksverlakkerij.

 • no-profile-image

  Gurbe

  Iemand die een beetje opmerkzaam is heeft al lang begrepen dat er een ware hetze wordt gevoerd tegen de zuivel- en vleesconsumptie.
  Om de zoveel afleveringen wordt er weer een "huzaren"stukje opgevoerd om de zuivel en vleesconsumptie in discrediet te brengen.
  Het moge duidelijk zijn dat er een stelletje linkse vegetarische dwazen een steeds grotere invloed krijgen op de media en al helemaal op"de grootste familie van Nederland".
  Dat dit gezonde bedrijven met de aanverwante industrie de kop gaat kosten interresseert ze totaal niet.
  Ik zou graag wat meer actie zien van CDAer Atsma die ook mediazaken in z'n portefeuille heeft.

 • no-profile-image

  gert

  piet uit bourtange ga eens in de oostvaarder plassen kijken ,dan zul je eens zien wie de echte dierenbeulen zijn,dieren laten verhongeren in een afgesloten terrein,ze sterven een langzame dood

 • no-profile-image

  gert

  het personeel is de dupe geworden,weer zo,n exota affaire

 • no-profile-image

  dirk

  Radar is een verlengstuk van wakker dier en partij voor de dieren,met als kopstuk die Hertzenberg en haar man Koffeman.Op zijn zachts gezegd nogal tendensieus!Kortom niet serieus te nemen.Kopen zendtijd in bij de tros zegt men.

 • no-profile-image

  H. Wildeboer

  De kwestie Buitenhof (Clairy Polak), minister Verburg, en Radar is onder onder aanduwing van de dierenpartij van Marianne Thieme doorgestoken kaart geweest. De opzet was de vleessector in zijn geheel te schaden. Een domme gans, een zekere landbouwminister is hier letterlijk ingestonken. De Radarvriend van die minister, heeft haar eigen dienst, de VWA beschuldigd van corruptie. Dierenartsen hebben zogenaamde zieke koeïen goedgekeurd. Over deze beschuldiging is de kop in het zand gestoken.
  Henk Wildeboer (voorm. VWA keurmeester)

 • no-profile-image

  Veehouder

  Als ik de raad goed begrijp moeten we dan maar een blad uitgeven met de tekst dat wie bij radar werkt een crimineel is. volgens de raad zijn we dan niet schuldig, ze hadden kunnen weten dat we ze voor crimineel zouden kunnen uitmaken.

 • no-profile-image

  Piet

  hahahaha GEWELDIG dat die crimineel failliet is gegaan!! Echt grandioos!! dat er nog vele vele dierenbeulen mogen volgen! Klasse radar! Laat ze nu maar procederen tot ze een ons wegen! hahaha geweldig!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Wildeboer kan de geleden schade op de tros verhalen

 • no-profile-image

  Piet Jan vd Heuvel

  Die Piet uit Boertange is Hertog Jan uit oss is vd Heuvel Deurne. Niets van aan trekken. Dat dommertje heeft weer eens met zijn neus te dicht boven de bedpannen gehangen in het ziekenhuis waar hij zijn dagen slijt. Uit dat sukkeltje zal nooit een zinnig woord komen. Ondanks dat blijft hij zich voor paal zetten. GEWELDIG!!!

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.