Home

Achtergrond

PvdA wenst Vogelaar het beste

PvdA-leider Wouter Bos reageert niet op de beschuldigingen die zijn oud-minister Ella Vogelaar uit in haar memoires.

Dat heeft Bos donderdag laten weten. Ook de fractie van de PvdA in de Tweede Kamer gaat inhoudelijk niet in op het boek.
"Toen Ella het kabinet verliet, heb ik besloten om geen publieke discussie over haar vertrek en haar functioneren te voeren, omdat dit onnodig beschadigend kan werken. Dat lijkt me nog steeds een goed uitgangspunt'', aldus Bos, die tevens minister van Financiën is.
Samen met de PvdA-fractie wenst Bos de oud-minister voor Wonen, Wijken en Integratie "het beste'' toe. Eerder liet partijvoorzitter Lilianne Ploumen van de PvdA al weten niet te zullen reageren op de memoires van Vogelaar. Naast Bos krijgen ook Ploumen en fractievoorzitter Mariëtte Hamer kritiek in het boek.

Eerder deze week stelde Bos in dagblad De Pers dat hij het "ongewoon'' vindt dat Vogelaar haar mening blijft geven over onderwerpen waar zij als minister verantwoordelijk voor was. Voor zijn lectuur op wintersport zegt Bos in de krant nog te twijfelen tussen het boek van Vogelaar of "wat vrolijkers'' zoals een boek van de Amerikaanse thrillerauteur John Grisham.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.