Home

Achtergrond 3 reacties

Publicitair uitbuiten

Als iemand het afschieten van de tien edelherten op Terschelling wel hartgrondig moet hebben willen voorkomen, is het wel landbouw- en natuurminister Gerda Verburg.

Was het niet om het leven van die dieren te redden, dan toch vooral om te voorkomen dat de Partij voor de Dieren dit dilemma publicitair zou uitbuiten.

Natuurlijk doet Marianne Thieme dit, met dit keer zelfs voor haar partij wel erg ongenuanceerde middelen. De partijleidster rept over een doodstraf en gaat een krans bij een afgeschoten hert leggen – alsof het een mens betreft.

Helaas besteedt de Partij voor de Dieren heel wat minder (grote) woorden aan de onverlaten die de dieren illegaal naar Terschelling hebben gebracht en zich daarmee de echte dierenbeulen en natuurvandalen hebben betoond. Natuurminister Verburg moet de flora en fauna van het Waddeneiland beschermen en dus zien deze ’vreemde’ dieren van het eiland te krijgen.

Verburg heeft dat goedschiks geprobeerd. Het lukt niet de groep te verdoven en zodoende te vangen. Dan rest, hoe triest ook, afschot. Verburg neemt daarmee haar verantwoordelijkheid jegens biologische invasie. Echte natuur- en milieuliefhebbers weten dat te waarderen, en verdraaien geen calamiteiten voor politieke doeleinden.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Jan

  Ik ben geen milieufanaat en ook niet per definitie tegen de jacht maar dit is te zot voor woorden. Laat die beesten lekker lopen, hooguit de bok erbij weg zodat de populatie niet uitbreidt. Wat zou het nou, 10 van die beesten op het hele eiland. En wat betreft het verdoven: hebben ze dat met een proppeschieter geprobeerd of zo ? Overal ter wereld verdooft men allerlei dieren om uiteenlopende redenen, olifanten, tijgers, leeuwen, noem maar op en in nederland kunnen ze niet eens een half tam hert plat krijgen ? Treurig!!!!! En die tuthola Verburg maar quasi verongelijkt doen. Wat een muts. Affijn, morgen maar weer zeehondjes knuppelen.
  Groeten,
  Jan

 • no-profile-image

  Veehouder

  De pvdd is hoe dan ook in de fout gegaan. daar hadden ze met de oplossing moeten komen hoe het met de edelherten verder moet en dat dan ook regelen. niet gebeurt dus fout bezig.

 • no-profile-image

  Annegien

  Gewoon lekker laten grazen, die edelherten! Wat is daar mis mee? Het enige mannetje is gevangen en de reeën kunnen zich derhalve niet voortplanten. Bovendien is begrazing juist heel goed voor het landschap!

Of registreer je om te kunnen reageren.