Home

Achtergrond

Provimi rapporteert 12 procent hogere omzet

De omzet van Provimi is het vierde kwartaal 3,6 procent gedaald ten opzichte van een jaar eerder.

Over geheel 2008 noteerde de Frans-Nederlandse diervoederproducent een 12 procent hogere omzet van 2,1 miljard euro.

Provimi verklaart dat de markt het vierde kwartaal is verslechterd, vooral in Centraal Europa. Lagere grondstofprijzen, lagere volumes en een verharding van de euro hebben de omzet negatief beïnvloed. De winstmarge bleef volgens het bedrijf wel vergelijkbaar met een jaar eerder.

De verkopen stegen het hardst in Frankrijk (plus 17 procent) en de categorie "rest van de wereld", en daarbinnen Zuid-Amerika en Azië (plus 32 procent). Provimi stelt dat het ene solide financiële basis heeft en de crisis daardoor goed door kan komen.

Of registreer je om te kunnen reageren.