Home

Achtergrond 491 x bekeken 1 reactie

Prins en prinses beleven pool opnieuw

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima zijn op 6 maart opnieuw in de ban van de pool.

Ze zijn dan in Middelburg aanwezig bij de officiële afsluiting van het International Polar Year. De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) organiseert daar de 'Poolbelevenis 2009'.

Oranje heeft het jaar goed gevolgd. Koningin Beatrix woonde in maart 2007 in Leeuwarden de start van het IPY bij. Verschillende leden van het Koninklijk Huis waren in oktober vorig jaar aanwezig bij een symposium in Paleis Noordeinde over dit onderwerp. De Prins van Oranje en prinses Máxima brachten onlangs op uitnodiging van NWO een bezoek aan Antarctica.

Op 5 en 6 maart wordt in Middelburg een wetenschappelijk symposium voor poolonderzoekers gehouden. Alle Nederlandse onderzoeksprojecten die in het kader van het International Polar Year 2007/2008 zijn gestart zullen hier aan bod komen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    ze zitten nu ook al in de sneeuw

Of registreer je om te kunnen reageren.