Home

Achtergrond 1 reactie

Pleidooi voor wet over gekloond vlees

Europarlementariër Kartika Liotard (SP) wil dat er snel duidelijkheid komt over een verbod op gekloond vlees. Ze vindt dat de Europese Commissie bij het toelaten van nieuwe voedingsmiddelen te weinig oog heeft voor de belangen van consument en dier.

Liotard schrijft dat op een weblog van de SP. Ze vindt dat er snel duidelijkheid moet komen over een verbod op gekloond vlees voor consumptie. De SP'ster is rapporteur voor dit onderwerp namens het Europees Parlement.

Deze week overlegde zij met de Europese Commissie en de Europese Raad over de vraag er in de verordening over nieuwe voedingsmiddelen moet worden opgenomen over het verbieden van gekloond vlees voor consumptie.

"Ik wil dat de Europese Commissie een duidelijk signaal afgeeft en snel met wetgevingsvoorstellen komt om voedselveiligheid en dierenrechten veilig te stellen'', aldus Liotard. De Europese Commissie is verdeeld over het onderwerp.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Patrick

    Kartinka geeft aan "Ik wil dat de Europese Commissie een duidelijk signaal afgeeft en snel met wetgevingsvoorstellen komt om voedselveiligheid en dierenrechten veilig te stellen'', aldus Liotard. Preciesssss, uitstekend verhaal, geen dierenziektes meer, gelukkig steeds en steeds minder antibiotica en steeds meer respect voor dieren is de duidelijke weg die ingezet gaat worden!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.