Home

Achtergrond

Plan voor nieuw meer Noordoostpolder

De gemeenten Noordoostpolder, Lemsterland en Steenwijkerland willen in hun gedeelde grensgebied een randmeer aanleggen en honderden woningen bouwen.

Dat maakten de gemeenten vandaag samen met de provincie Flevoland bekend.

Het meer moet voor recreatie en natuurontwikkelingen en voor de opvang van zoet water zorgen. "Dit randmeer is al in de jaren dertig bedacht maar werd toen afgewezen wegens de hoge kosten'', aldus een woordvoerder van de gemeente Noordoostpolder. Naast de realisatie van de woningen en het aanleggen van het meer willen de gemeenten en de provincie dat er rechtstreekse vaarroutes tussen Lemmer en het Tjeukemeer en tussen Lemmer en Vollenhove komen. Hoofddoel is de leegloop van het gebied tegen gaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.