Home

Achtergrond 308 x bekeken 5 reacties

Paard gevaarlijker dan xtc

De synthetische drug ecstasy (xtc) is niet gevaarlijker dan paardrijden. Dit bracht een Britse topadviseur over drugsproblematiek naar voren.

Professor David Nutt, voorzitter van de adviesraad over drugsmisbruik van het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken (ACMD), zei dat door 'equasy', zoals hij verslaving aan paardrijden noemde, elk jaar tien doden vallen en meer dan honderd verkeersdoden. Door ecstasyverslaving vallen 'slechts' dertig doden per jaar.

De professor beklemtoonde echter dat hij deze uitspraak als academicus heeft gedaan en beslist niet als voorzitter van de ACMD.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Lie

  En zo kan ik er wel meer bedenken, auto rijden is gevaarlijker want er vallen meer doden etc....
  Het bevestigt maar weer dat "professor" een niet al te veel zeggende titel is!

 • no-profile-image

  Veehouder

  Hoef helemaal geen academicus of professor te wezen om te weten dat er aan paardrijden risico's zitten. Geldt ook voor roken en alcohol gebruik, daardoor sterven ook mensen. Had liever gelezen of er aan drugs gebruik risico's, zo ja, welke dan, zitten.

 • no-profile-image

  maftin

  Professor David Nutt heeft groot gelijk. als je het vanuit sociaal-economisch standpunt bekijkt dan moeten we toch constateren dat dergelijke schijtfabrieken bedreigend zijn voor de samenleving.

 • no-profile-image

  Wim Zandbergen

  Slechts 30 doden per jaar door xtc? Toch meer dan bij paardrijden, 10 volgens bericht. En de verkeersdoden door xtc dan? Vast vergeten naar te kijken door de professor?

 • no-profile-image

  J. Stallen

  Fietsen is gevaarlijker dan schaken. Wat een gelul, en wat zielig dat AgD meent daar een nieuwsbericht mee te hebben.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.