Home

Achtergrond 192 x bekeken 2 reacties

PVV keurt versoberd wachtgeld Ramekers goed

Met de stem van de NVV tegen heeft het bestuur van het Productschap Vee en Vlees de nieuwe verordening goedgekeurd die het wachtgeld regelt voor oud-voorzitter Jos Ramekers.

De nieuwe verordening bevat een aanzienlijk versoberd wachtgeld vergeleken met de verordening die het bestuur in december goedkeurde. Deze was niet aanvaardbaar voor minister Donner (SZW) en de SER.

Namens de varkenshoudersvakbond NVV maakte Wyno Zwanenburg ook tegen deze regeling bezwaar. Hij oordeelt dat Ramekers uit zich zelf is opgestapt en daarom geen recht heeft op wachtgeld. Volgens de jurist van het schap heeft hij daar wel recht op, omdat ieder ontslag door de Kroon wordt gegeven.

Zwanenburg wilde via een amendement in de verordening laten opnemen dat wachtgeld dat 'onderhands' door bestuurders wordt overeengekomen niet rechtsgeldig is. Mochten daar rechtzaken uit voortvloeien dan zijn die bestuurders persoonlijk verantwoordelijk voor de schade. Dat amendement werd verworpen.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    nvv

    Inderdaad een BEETJE goed nieuws. Jammer dat Donner het zelfde reageerd als zijn kabinetscolega over de bonussen in de bankaire sector!

  • no-profile-image

    boer

    Beetje goed nieuws dus. Dankzij de NVV hebben de varkenshouders toch nog iets geld bespaart op deze zeer royale regeling. En lto stemde natuurlijk voor....?? (is toch maar geld van varkenshouders)

Of registreer je om te kunnen reageren.