Home

Achtergrond 2 reacties

Overleg CAO veeverbetering stagneert

De onderhandelingen over de CAO voor de ruim 1.250 werknemers in de rundveeverbetering stagneren.

Dit meldt het secretariaat van de overlegpartijen. Werkgeversvoorzitter Jan Dommerholt constateert dat er een te groot verschil is tussen wat de werkgevers aan extra loon kunnen bieden en wat de vakbonden aan loon eisen.

De laatsten waren vanmiddag niet bereikbaar voor nader commentaar, maar hun looneis blijft vooralsnog staan op 3,5 procent extra loon.

De werkgevers zeggen met verwijzing naar de economische crisis en de lage melkprijs die de boeren ontvangen niet meer te kunnen bieden dan 1,5 procent. Dit komt feitelijk neer op alleen een inflatiecorrectie.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Werkgever

  Niets geen loonsverhoging !!!
  In tijden van recessie kan dit niet.
  Bedrijven moeten met minder doen en werknemers willen meer, dat kan immers niet!
  Zorg dat iedereen aan het werk blijft!

 • no-profile-image

  G Kruithof

  WERKGEVERS RUNDVEEVERBETERING MISBRUIKEN ECONOMISCHE CRISIS
  Gisteren hebben de werkgevers in de Rundveeverbetering (KI) schandalig misbruik willen maken van de economische crisis, door te komen met een eindbond tijdens CAO onderhandelingen dat ver onder de maat is. Zij boden slechts 1,5 % loonsverhoging en verwierpen alle andere voorstellen van vakbonden.
  Als reden voor dit lage loonbod, werd genoemd dat de boeren het zo slecht hebben als gevolg van hoge energie kosten, hoge voerkosten en het moeilijker verkrijgen van kredieten. Op de vraag of de Rundveeverbetering bedrijven het daarom ook slecht gaat, kwam geen antwoord.
  Wij gaan, samen met FNV en CNV, onze leden raadplegen om onze volgende stappen te bepalen.

  In de Rundveeverbetering werken ca. 1500 mensen, waarvan er ruim 200 bij De Unie aangesloten zijn.


  Voor meer informatie:
  George Kruithof, Bestuurder: (0345) 851 078 (kantoor) of 06-52522078

Of registreer je om te kunnen reageren.