Home

Achtergrond 1 reactie

'Overgangstermijn tot 2017 is onaanvaardbaar'

Een verbod op verrijkte kooien per 2017 is onaanvaardbaar, zegt voorzitter Jan Wolleswinkel van de Nederlandse Organisatie voor Pluimveehouders (NOP).

Volgens Wolleswinkel willen verschillende partijen uit de sector stappen ondernemen, maar is het nog onduidelijk welke mogelijkheden er zijn. In tegenstelling tot de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) heeft de NOP nog geen concrete plannen. "We moeten eerst uitzoeken wat er juridisch mogelijk is. Misschien moet er een gang naar de Raad van State gemaakt worden, misschien kunnen we de beslissing op een andere manier aanvechten."

Wolleswinkel is verontwaardigd over de gang van zaken. "We hadden aangegeven dat we de oorspronkelijke afschrijvingstermijn tot 2021 te kort vonden en dan wordt het opeens nog verder verkort. De minister wil conflicten in de kamer voorkomen, maar dit is onaanvaardbaar. Het gaat maar om een klein aantal bedrijven, maar het zijn wel voorlopers."

Volgens een inventarisatie van de NVP zijn er 32 bedrijven met te verrijken kooien, 5 bedrijven met verrijkte kooien en 4 die dubbeldoelkooien hebben. Van deze laatste groep is het nog onduidelijk of ze getroffen worden. De NVP organiseerde eerder deze week een bijeenkomst voor ondernemers met verrijkte kooien. "We moeten de neuzen dezelfde kant op krijgen om het besluit aan te vechten."

Administrator

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.