Home

Achtergrond

Ouders in Weesp krijgen opnieuw een brief

De burgemeester van Weesp, Bart Horseling, heeft vanmiddeag een brief voor alle ouders en verzorgers laten rondbrengen bij scholen, peuterspeelzalen en kinderopvangorganisaties in Weesp.

In deze brief legt de burgemeester uiteen waarom de gemeente beperkt informatie heeft verstrekt over de aard en inhoud van de dreigementen aan scholen in het dorp.

De burgemeester zegt dat hij de afgelopen dagen geen informatie heeft willen verstrekken om het onderzoek naar de bedreigingen niet te belemmeren. "De snelheid waarmee resultaat is geboekt, toont de juistheid van deze beslissing aan'', aldus Horseling.

De gemeente hoopt met deze brief gevoelens van onrust bij ouders te kunnen wegnemen. Het onderzoek naar de bedreigingen is nog steeds in volle gang. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat alle maatregelen die bij scholen, peuterspeelzalen en kinderopvangcentra zijn genomen tot nader order van kracht blijven.

"Politie zal extra blijven surveilleren rond de scholen, de deuren blijven op slot en iedereen is verzocht alert te zijn op afwijkende zaken'', aldus de zegsman. De gemeente wil niet reageren op de geruchten van een gemaskerde man die bij de scholen zou zijn gezien. "We hebben niet gevraagd op specifieke dingen te letten. Alle afwijkende zaken moeten bij de politie worden gemeld.''

Donderdagochtend zal er opnieuw worden gekeken of de veiligheidmaatregelen rond de scholen al dan niet zal worden aangepast.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.