Home

Achtergrond 377 x bekeken

Oprichting aardwarmtefonds verloopt moeizaam

De vorming van een privaat-publiek fonds voor risicodekking bij aardwarmteboring verloopt moeizaam.

Het ministerie van LNV en Rabobank overleggen al een halfjaar over de vervlechting van de vijf miljoen euro van de Rabobank in zo’n fonds van LNV en Economische Zaken (EZ). Deze ministeries steken gezamenlijk 10 miljoen euro in zo’n fonds.

Volgens Dick Oosthoek, directeur akker- en tuinbouw van de Rabobank, is er nog geen overeenstemming over de uitvoering van zo’n fonds. "Hoe wordt uitgekeerd en wanneer? Maar ook de vraag hoe hoog zo’n uitkering is bij misborig is nog niet duidelijk." Ook het aantal keer dat bedrijven in aanmerking komen, is niet afgestemd. Oosthoek verwacht dat het fonds in april wel opgetuigd is.

Of registreer je om te kunnen reageren.