Home

Achtergrond 258 x bekeken 2 reacties

'Opnieuw juridische stappen voor Polen-cao'

De Vereniging voor Internationale Arbeidsbemiddelaars (VIA) gaat door met de strijd voor de komst van een 'Polen-cao', een cao die speciaal gericht is op de woon- en werksituatie van Polen.

Een woordvoerder heeft dat vandaag gezegd. Eerder die dag verloor de organisatie een kort geding dat door haar was aangespannen tegen de Internetvakbond.

Volgens de VIA had de Internetvakbond eerder toegezegd mee te werken aan de komst van de cao, maar trok de bond zich plotseling terug.

De VIA denkt dat de Internetvakbond is gezwicht voor kritiek uit onder meer de vakbondswereld op de speciale cao. De nieuwe cao zou Poolse en andere tijdelijke buitenlandse arbeiders bevoordelen ten opzichte van Nederlandse werknemers.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Leon

  Die VIA wil natuurlijk spekkoper worden met z'n "goedkope-polen-in-de-aanbieding"-cao. Via ABU kan goedkoop uitzenden toch ook? En kom nou, het ís een goedkope mensen-cao. Meer nie.

 • no-profile-image

  loon naar werken

  Een cao voor alle tijdelijke werknemers uit het buitenland is een must.
  Waarom mee betalen aan alle sociale stelsels waar men geen gebruik van maakt. Een cao met een beperkte uitkering voor ziekte, geen pensioen en scholings kosten in het bruto loon.

Of registreer je om te kunnen reageren.