Home

Achtergrond 214 x bekeken

Opnieuw besluit over versoberd wachtgeld Ramekers

Over de afvloeiïngsregeling voor oud-voorzitter Jos Ramekers neemt het bestuur van het Productschap Vee en Vlees komende woensdag opnieuw een besluit.

Het bestuur moet een besluit nemen over een nieuwe verordening waarin wordt geregeld wat Ramekers nog aan wachtgeld ontvangt nadat hij in september 2008 bij het PVV is vertrokken.

Nu wordt voorgesteld een regeling op basis van een Verordening vergoeding voorzitter van 2002 en Wachtgeldverordening 1960. Volgens deze regeling is het wachtgeld het eerste jaar 80 procent van het laatst genoten salaris en in de jaren daarna 70 procent.

In december was het bestuur akkoord gegaan met een wachtgeldregeling waarin vier jaar lang 80 procent wordt doorbetaald, Ramekers royaal mocht bij verdienen zonder korting en zijn pensioenpremie nog voor rekening van het productschap bleef. Die verordening is door de SER afgekeurd, na tussenkomst van minister Donner van Sociale Zaken, die het wachtgeld veel te royaal vond.

Lees ook Ramekers bedong reis met vrouw naar Zuid Afrika

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.