Home

Achtergrond

Ook duizenden dieren door branden Australië gedood

Naast ruim 130 mensen zijn duizenden dieren omgekomen door de bosbranden in Australië.

Dat hebben organisaties voor natuurbeheer vandaag laten weten. Pat O'Brien van de Wildlife Protection Association of Australia repte van een groot verlies aan onder meer kangoeroes, koala's en buidelratten. "In alle berichten wordt gesproken van dieren die al zijn omgekomen, voordat de vlammen hen hadden bereikt.''

Ook schapen en andere soorten vee hebben zwaar te lijden van de branden. Getuigen spraken over karkassen van schapen en over verkoolde runderen langs door brand verwoeste wegen.

Overlevenden van de branden lieten weten dat veel mensen halsoverkop op de vlucht sloegen. Honden, katten en andere huisdieren moesten ze noodgedwongen achterlaten. "Ik zag een brandend schaap door een stal rennen... het was afgrijselijk!'', zei een brandweerman in de krant Sydney Morning Herald.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.