Home

Achtergrond

'Ook alle katten een chip'

De Dierenbescherming wil dat alle katten een chip krijgen.

Directeur Frank Dales zei dat maandag tegen leden van de Tweede Kamer die op bezoek waren bij de zwerfkattenopvang in Rotterdam en de Dierenambulance in Den Haag. Voor honden wordt een chip verplicht in 2011.

Van de ongeveer 150.000 katten die jaarlijks kwijtraken, komt een op de vijf niet meer terug. "Met die chip wordt in ieder geval voor de eigenaar duidelijk wat er met hun verdwenen kat is gebeurd'', zei Dales.

Uit onderzoek blijkt dat veel huisdierbezitters belangstelling hebben voor elektronische identificatie met een chip. Uit hetzelfde onderzoek kwam ook naar voren dat huisdiereigenaren gemiddeld drie acties ondernemen om hun huisdier op te sporen. Zo bellen ze met het dierenasiel of informeren in de buurt om een vermist huisdier op te sporen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.