Home

Achtergrond 203 x bekeken

Ontslag Duitse minister van Economie gaat door

In Duitsland vertrekt Michael Glos definitief als minister van Economische Zaken.

Hij dient vandaagg zijn ontslag in bij bondskanselier Angela Merkel. Dat maakte Glos zondagavond na crisisberaad met de partijtop van zijn christendemocratische CSU in Beieren, meldde de Duitse tv-zender ZDF.

Glos bood zaterdag verrassend zijn ontslag aan bij CSU-leider Horst Seehofer, die het verzoek aanvankelijk afwees. Maar na overleg zondag met Merkel van zusterpartij CDU is Seehofer van gedachten veranderd. Glos zou niet langer kunnen functioneren, zeker nu de economische crisis alle aandacht vraagt.

Over de opvolging van Glos bestaat nog onduidelijkheid. De Beierse krant 'Abendzeitung' meldde zondagavond dat de secretaris-generaal van de CSU, Karl Theodor zu Guttenberg, de nieuwe minister van Economische Zaken in de regering van Merkel wordt. Het Duitse persbureau DPA meldde later dat naast Guttenberg ook de Beierse minister van Economische Zaken, Georg Fahrenschon, in beeld is. Op korte termijn zou de beslissing vallen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.