Home

Achtergrond 366 x bekeken

Onderstepoort vindt link 'voorbarig'

Vaccinfabrikant Onderstepoort Bioological Products (OBP) vindt het in verband brengen van de blauwtong-uitbraken in Nederland met haar vaccins 'voorbarig'.

Dat stelt Sales en Marketingmanager Willie Botha in een schriftelijke reactie aan de Zuid-Afrikaanse landbouwsite landbou.com. "Als OBP zijn wij van mening dat dit voorbarig en ongefundeerd is. Hiermee willen we bevestigen dat we graag bereid zijn, op welke wijze dan ook, het onderzoek naar de oorsprong van de BTV-6 in Nederland te ondersteunen. Wij zijn van mening dat er meer gedaan moet worden om de herkomst van deze uitbraak te bepalen. Via sequentiebepaling is het hele genoom van de vaccinstam te isoleren en te vergelijken met veldvirus typen BTV uit Afrika en Azië. Alleen dan kan een aanvaardbare bevestiging in termen van oorsprong van het BTV-6 worden gemaakt. We weten dat het BTV virus dat in Zuid-Afrika rondgaat, en alle Afrikaanse BTV-stammen van het tye 2, nauw aan elkaar en het vaccinvirus verwant zijn."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.