Home

Achtergrond

Olijven groeien ook op de Veluwe

In Otterlo op de Veluwe is tussen de bossen een olijfgaard aangeplant. Het gaat om achttien olijfbomen uit de Spaanse Pyreneeën.

"De bomen zijn tussen de 150 en 800 jaar oud en gedijen ook in Nederland goed'', aldus eigeneresse Nanny Schut. De olijfgaard moet de publiekstrekker worden van een te starten minicamping op het terrein van Schuts wijngaard De Veluwe. Campinggasten kunnen vanaf april kamperen tussen de olijfbomen.

Olijven kweken is niet de bedoeling. "Van de eerst geplante boom heb ik wel olijven geplukt, die waren heerlijk. Maar dat is niet de hoofdzaak. Het is gewoon een erg mooi gezicht, zo'n olijfgaard op de Veluwe'', zegt Schut.

Een olijfboom importeren is niet goedkoop. Een 800 jaar oude boom kost rond de 4000 euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.