Home

Achtergrond 245 x bekeken

Olieprijs daalt onder 40 dollar

De zorgen over de Amerikaanse economie maken olie steeds goedkoper.

Een vat ruwe Amerikaanse olie (van 159 liter) kostte vanmiddag 39,13 dollar. Dat is 5 procent minder dan een dag eerder.

Handelaren gaan ervan uit dat de vraag naar olie verder zal afnemen, nu de Amerikaanse economie in een steeds diepere recessie glijdt. Een nieuw bewijs van de slechte staat van de Amerikaanse economie kwam vrijdag van het ministerie van Arbeid, dat bekendmaakte dat in het Amerikaanse bedrijfsleven in januari 598.000 banen verloren gingen. Dat was aanzienlijk meer dan verwacht.

Volgens de topman van het Italiaanse oliebedrijf Eni, Paolo Scaroni, zal de olieprijs, die in juli vorig jaar nog op ruim 147 dollar lag, dit jaar niet veel stijgen. "Een prijs van 40 dollar per vat voldoet ongeveer aan mijn voorspelling voor dit jaar.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.