Home

Achtergrond 1505 x bekeken 1 reactie

Old Amsterdam blijft geliefde namaakkaas

Westland Kaas blijft last houden van vooral markthandelaren die proberen mee te liften op het succes van haar merk Old Amsterdam.

Dit vertelt woordvoerder Henriëtte Westland. "Vorig jaar hebben we een grote actie gevoerd, maar het blijft een probleem dat handelaren een zwart etiket op oude kaas plakken en het verkopen als Old Amsterdam. De smaak en de samenstelling van die nep-merkkazen is echter heel anders. Daar worden wij dan weer op aangesproken door klanten."

Bij andere kazen van Westland speelt het probleem van namaak niet of nauwelijks. Op oude kaas is de marge dan ook het hoogst.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Ger

    Ach, Old Amsterdam schijnt ook nep te zijn. De suggestie dat het al bestond in de dertiger jaren klopt ook niet. De kaas schijnt ook niet echt oud te zijn, maar kunstmatig. Ook komt de kaas niet uit Amsterdam maar zoals ik in de krant las uit Drente en de Bondsrepubliek Duitsland. Kwestie van marketing, dus als die andere neppers ook nep zijn, mijn zegen hebben ze.

Of registreer je om te kunnen reageren.