Home

Achtergrond 14 reacties

Oerlemans wil PvdD naar Brussel brengen

Natasja Oerlemans wil als eerste de Partij voor de Dieren naar Brussel brengen.

Het bestuur van de partij heeft haar uitgekozen als lijsttrekker voor de verkiezingen voor het Europees Parlement van dit jaar. Dat heeft de partij vandaag bekendgemaakt.

Op 22 maart mogen de leden hierover een stem uitbrengen, maar dat lijkt een formaliteit. Oerlemans is al twee jaar werkzaam als inhoudelijk adviseur bij de Tweede Kamerfractie van de partij. Zij studeerde rurale ontwikkeling en communicatie aan de universiteit in Wageningen en werkte negen jaar als onderzoeker.

In Brussel wil zij fungeren als "luis in de pels''. Bij welke Europese fractie de partij zich zal aansluiten is volgens Oerlemans nog niet afgesproken. "Ikzelf denk aan de Groenen'', zei ze vandaag.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boer

  Ja Guus. hoezo"beschaving". Mensen zullen vlees blijven eten alleen al om te voorkomen dat ze in een walgelijke persoon veranderen zoals jij er een bent.

 • no-profile-image

  realist

  Die Oerlemans gaat nog even haar zakken vullen in Brussel. Die dierenpartij van haar wordt toch niet gehoord in de rest van Europa. dat weet zij ook wel. Maar ze loopt wel binnen natuurlijk. pvdd is ook hier al een aflopende zaak.
  Ik ken hier iemand die van zijn vrouw op de pvdd moest stemmen, omdat het zo slecht ging in de zorg !!! kan je nagaan.

 • no-profile-image

  dirk

  Mooi dan zijn we er hier eindelijk vanaf!

 • no-profile-image

  gert

  ze moet naar spanje ,om het stierenvechten te leren

 • no-profile-image

  Guus

  Geweldig!!! Het wordt hoog tijd dat die hele Europese vlees- en zuivel-maffia eens goed wordt aangepakt. En van waaruit kan je dat beter doen, dan vanuit Brussel. De tijd dat de bioindustrie-maffia het voor het zeggen heeft gehad, moet voor eens en altijd voorbij zijn. Zsm kappen met die miljoenen subsidies aan de criminelen van de vlees- en zuivelindustrie. Dat het boeren-CDA-vleesmaffia-en-pro-jagers bolwerk volledig in moge storten! Op naar een ECHTE (Europese) beschaving, zonder massale dierenmoord. Zonder vlees, zonder zuivel, zonder leer, zonder bont, zonder jacht. WOII mag dan wel ver achter ons liggen, in de moorddadige bio-industrie en in de loop van de jager, duurt het voor de dieren nog steeds voort. Hoezo "beschaving"..??

 • no-profile-image

  gert

  guus,noem eens een land waar geen dieren geslacht worden of waar jacht bestaat,zeker verwegistan of fantasialand

 • no-profile-image

  Patrick

  Persoonlijk denk ik dat ze meer indruk zal maken dan alle clowns van de CDA bijelkaar.
  Mensen met ethiek en moraal en inzicht zijn integere mensen die duidelijk en gefocussed te werk gaan. Bij de CDA is belangrijk dat je in polonaise kunt lopen, dat je vooral niet zelf nadenkt en dat je lokaal in het bestuur van een fanfare hebt gezeten. Dat is voldoende, bij CDA mensen die er alles aan doen om een wereld naar de knoppen te helpen en zich Christen noemen, echt zieliger kan het haast niet. Sneu voor die mensen die erop gestemt hebben maar helaas de wereld is iets anders als jullie dachten.
  Het wordt nog een scheld woord CDA, en mensen zullen uit schaamte niet meer zeggen dat ze er op hebben gestemt.
  Ik heb ooit die fout gemaakt, daar ben ik best eerlijk in, ik hoop dat ze me er niet voor op gaan pakken in de toekomst.

 • no-profile-image

  Veehouder

  Heel simpel Gert, als patrick en guus in Spanje aan de stierenrennen mee gaan doen weten ze meteen wat dieren mishandeling, zeg maar normale mensenmishandeling door stieren, is. Over beschaving gesproken.

 • no-profile-image

  boer

  Guus, hoe wil jij dan voedsel produceren voor alle inwoners van de eu ?? Kom op, laat je niet kennen zoals velen hier en kom met een goed antwoord. Of is dit weer gewoon een loze kreet ??

 • no-profile-image

  G.Hazenberg

  Wat bezielt de P .V.D. om zig zo druk te maken. Dieren zijn te dienste van de mens.De dieren hebben het hier beter dan mensen in de armelanden.bv de sloppewijken.Dieren hebben hier een beter en gezonder leven dan de arme in deze wereld.Maakt u daar met vele mensen zorgen over.Geef die mensen een leven als onze dieren hebben.

 • no-profile-image

  Gert Kuiper

  Wat een gedoe over iemand die naar Brussel wil. Ikzelf hoop persoonlijk dat zij er komt en dat ze er met P.V.D.D hetzelfde gebeurt als in Nederland. Waarom maken wij ons zorgen over dieren, iemand die koeien melkt of varkens vezorgd, of kippen afmest of ook maar iets in die trent, die doet het niet om geld te verdienen en ook niet om ze af te martelen ze doen het omdat ze het mooie dieren vinden, mooi om mee te werken en uit liefde voor de dieren. Laten wij eerst eens wat meer naar ons eigen land kijken, hoe het ervoor staat met racisme en dergelijke dingen, die zijn belangrijker.
  En wat dan nog, ik kan gerust zeggen dat iedereen een leven wil als een koe, of varken of kip. En GUUS(of hoe je ook echt mag heten) meer dan 70% van Nederland draait op de agrariche sector. En Heb jij ooit wel eens iemand gezien die geen zuivel drinkt of eet en ook geen vlees, en ouder is dan 60??? die kans is niet zoheel erg groot

 • no-profile-image

  B4rt

  Patrick,

  Mooi verhaal, maar ging je vroeger als er een verhaal werd verteld over Sinterklaas, ook de paashaas uitvlakken?

  Groeten B4rt,

  die hoopt dat iedereen van de PvdD naar Brussel verhuisd, wordt daar ook eens gelachen!

 • no-profile-image

  gert

  stuur haar naar de oostvaarderplasssen waar ze de dieren kan bijvoeren,honderden herten ,runderen en paarden sterven daar de hongerdood,SBB laat ze gewoon verhongeren.geen AID of dierenpartij te bekennen

 • no-profile-image

  kwekje@hotmail.com

  Ze wil er ook als miljonair weg komen,zie opbrengsten van het weblog geenstijl eens, wat ze daar kunnen vangen. Ze zijn totaal niet geintresseerd in de dieren.
  Guus, weer een nieuwe naam?

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.