Home

Achtergrond 200 x bekeken

Oefenveerbootramp op Waddenzee

Diverse instanties oefenen volgende week woensdag een veerbootramp op de Waddenzee.

Dat heeft de provincie Friesland vandaag laten weten. Tijdens de oefening wordt een grote brand gesimuleerd op het veer Harlingen-Vlieland. De hulpdiensten moeten ongeveer 200 opvarenden van de ms Vlieland evacueren.

Aan de oefening doen de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), rederij Doeksen, de Hulpverleningsdienst Fryslân en diverse overheden mee. De opvarenden van de boot zijn afkomstig van de Zeevaartschool Willem Barentsz op Terschelling en de Maritieme Academie en RSG Harlingen.

De oefening heeft plaats in het kader van onder andere het Rampbestrijdingsplan Veerdiensten Waddenzee.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.