Home

Achtergrond

Obama wil begrotingstekort in vier jaar halveren

De Amerikaanse president Barack Obama wil het enorme Amerikaanse begrotingstekort in de komende vier jaar meer dan halveren. Dat heeft een Amerikaanse regeringsfunctionaris vandaag op anonieme basis laten weten.

,,Het tekort dat deze regering heeft geërfd is 1,3 biljoen dollar of 9,2 procent van het bruto nationaal product'', zei de functionaris. Begin 2013, bij het einde van Obama's eerste termijn als president, moet dat 533 miljard dollar zijn of 3 procent van het bnp.

Obama wil het tekort terugdringen door onder meer de allerrijksten zwaarder te belasten. Het gaat om mensen die meer dan 250.000 dollar per jaar verdienen. Ook moet geld worden bespaard door de peperdure oorlog in Irak te beëindigen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.