Home

Achtergrond 206 x bekeken

Obama: controle Pentagon op fabricage kernwapens

De Amerikaanse president Barack Obama wil het ministerie van Defensie belasten met het toezicht op de productie van kernwapens.

De controle op de productie van het nucleaire arsenaal is nu nog een zaak van het ministerie van Energie. Als de regering haar plan doorzet, betekent dit het einde van zestig jaar toezicht van een burgerlijke instantie op de productie van kernwapens, aldus The New York Times zaterdag. Obama wil het huidige takenpakket van ministerie van Energie verlichten, zodat het departement zich meer kan gaan richten op het onderzoek naar het gebruik van energie en het stimuleren van het gebruik van duurzame energie.

In regeringsdocumenten staat dat het Witte Huis de twee ministeries opdracht heeft gegeven onderzoek te doen naar de kosten en de voordelen van het verhuizen van twee laboratoria van het ministerie van Energie naar het Pentagon. Het gaat om de laboratoria waar kernwapens worden ontwikkeld. Ook een complex in Nevada, dat de VS gebruiken voor het testen van kernwapens, zou bij het Pentagon moeten worden ondergebracht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.