Home

Achtergrond 172 x bekeken

Obama: Amerikanen voelen snel belastingvoordeel

De gemiddelde Amerikaan zal het effect van de belastingvoordelen, die deel uitmaken van het steunprogramma voor de economie van de VS, vanaf april in zijn portemonnee gaan voelen. Dat heeft de Amerikaanse president Barack Obama vandaag gezegd in zijn wekelijkse radiotoespraak.

De president beloofde verder het gigantische begrotingstekort, waarmee de VS door het hulpprogramma en de crisis is opgezadeld, hard aan te pakken.

Een gemiddeld gezin gaat er 65 dollar per maand op vooruit, aldus Obama. ,,Nooit in onze geschiedenis is een belastingverlaging zo snel doorgevoerd en heeft die zo veel hardwerkende Amerikanen bereikt.'' Volgens de president geniet 95 procent van de inwoners van de VS voordeel van de maatregelen in het programma, dat onder meer ook investeringen in de infrastructuur, de energievoorziening en het onderwijs behelst.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.