Home

Achtergrond 194 x bekeken 4 reacties

Noordrijn-Westfalen pakt zwijnen aan

De regering van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen wil het bestand wilde zwijnen terugbrengen tot twee stuks per 100 hectare in de leefgebieden van de dieren.

Om een consequente bejaging van de wilde zwijnen mogelijk te maken, mogen jagers het hele jaar door jonge zwijnen en overlopers bejagen in de regio’s waar varkenspest onder de zwijnen heerst.

Deelstaatminister Eckhart Uhlenberg van milieu heeft de maatregelen afgekondigd na een breed overleg met de jachtorganisaties. De minister wil tot elke prijs voorkomen dat de varkenspest die onder de zwijnen heerst, overslaat naar de reguliere vaarkenshouderij.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Karel

  In deze tijd van de kredietcrisis liet ik mij door de kop van het artikel misleiden.
  Ik had zo maar gedacht dat de Agd over die andere zwijnen een artikel schreef. Dan mag dat ook wel over Nederland gaan. Maar ja, het artikel gaat over de echte wilde zwijnen. Niet over die andere in Duitsland.
  In Nederland noemen ze mijn veronderstelde Duitse zwijnen geen zwijnen, maar haaien.
  Hoe herken je deze haaien. Ze hebben met hun vriendjes voor zichzelf een rot-verwende-kinder-regeling getroffen voor hun beloning voor het pokerspel dat ze spelen in de baas zijn tijd. En dat in loondienst. Dat zijn geen zelfstandige ondernemers want die staan met beide benen in de maatschappij. Die kennen verliesjaren en winstjaren en dito inkomen. Nee, de topmanagers in Nederland en ook in Duitsland kennen net als de verwende kinderen alleen maar een positieve beloning. Ook al laat je het bedrijf failliet gaan door jouw pokerspelletje in de baas zijn tijd, dan nog gaat de rot-verwende-kinder-regeling door. Diamanten handdrukje links, platina handdrukje rechts. Ontslag voor de CEO, die adviseur wordt voor een onbekende beloning. In Duitsland hoef je voor een adviseurschap als voormalig bestuurder of politicus niet eens te werken. Een half miljoen euro op je bankrekening kan zo maar, zonder dat je er iets voor gaat doen of hebt gedaan.
  Nee, dat gaat zo bij onze oosterburen heel erg goed. En dan gaan wij Essent aan RWE verkopen. Geen voorwaarden stellen aan de beloning van de managers. Dat beloofd wat voor de toekomst. In Nederland kun je de topmensen nog zien als haaien, maar in Duitsland kun je ze beter betitelen als witte mensetende haaien of als orka's die haaien eten.
  Je bent maar gewaarschuwd als toekomstig afnemer van energie van RWE.

 • no-profile-image

  hijgende

  Zijn ze niet 69 jaar te laat met het aanpakken van die zwijnen?????

 • no-profile-image

  vd heuvel

  die down under uit brabant toch. Dat had ik echt niet verwacht: Hij weet het verschil tussen het oosten en het westen. Daar moet op gedronken worden, hi ha ho, daar moet op gedronken worden......En we gaan nog niet naar huis,,,,,,als het gras twee kontjes hoog is,,,,, Ja down under, je ziet wat je kunt bereiken met 2 klassen ito.

 • no-profile-image

  down under

  Goed nieuws! Laat de jagers vooral aan de grens met nederland gaan staan en de loop naar het oosten richten zodat er geen enkel wild zwijn de grens over komt.

Of registreer je om te kunnen reageren.