Home

Achtergrond 172 x bekeken

Noord-Ieren proberen Vion in Cookstown te redden

De Noord-Ierse regering stelt alles in het werk om een fabriek van Vion in Cookstown, waar 600 mensen werken, te redden.

Minister Arlene Foster van Economische Zaken heeft een gesprek gehad met de plaatselijke directie van Vion, en met vertegenwoordigers
van het Nederlandse ministerie van Economische Zaken.

De fabriek in Cookstown, die vroeger bekend stond als Unipork, heeft zware klappen opgelopen na het dioxineschandaal in Ierland. Daardoor werd alle varkensvlees teruggeroepen en kon de varkenssector ook enige tijd geen dieren voor de slacht aanleveren.

De regionale regering heeft vorige week een steunpakket beschikbaar gesteld. Minister Foster: "Ik was erg bezorgd dat het dioxine incident tot de sluiting van de fabriek in Cookstown zou leiden. Ik hoop dat de steun voldoende is om Cookstown nu open te houden. De fabriek is niet alleen een grote werkgever maar ook van levensbelang voor de hele varkenssector in Noord-Ierland." Op Foster’s ministerie was niemand beschikbaar om de inhoud van het steunpakket toe te lichten.

Of registreer je om te kunnen reageren.