Home

Achtergrond 161 x bekeken

Nog geen duidelijkheid over SDE-subsidie voor wkk’s

Nog niet duidelijk is of de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE) wordt opengesteld voor nieuw te bouwen wkk-installaties.

Dat blijkt uit een brief van minister Van der Hoeven aan de Kamer. Van der Hoeven schrijft nog niet te hebben besloten of de openstelling voor wkk’s er komt. Aan het onderzoek naar eventuele openstelling wordt de laatste hand gelegd.

LTO Glaskracht sprak eerder de verwachting uit niet te rekenen op een subsidie, omdat volgens Van der Hoeven bleek dat een wkk-installatie rendabel is te exploiteren. Bestaande wkk’s werden in 2008 daarom uitgesloten van de regeling. Glaskracht twijfelde echter aan het onderzoek en lobbyde bij het ministerie voor nieuw onderzoek naar subsidiemogelijkheden voor wkk’s.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.