Home

Achtergrond

Nieuwe afspraken over windenergie

Rijk, gemeenten en provincies hebben nieuwe afspraken gemaakt om te komen tot meer windenergie op land.

De projecten moeten sneller van de grond komen. Het Rijk gaat door met het wegnemen van belemmeringen in de regelgeving.

Het ministerie van VROM maakte donderdag bekend dat de ministers Jacqueline Cramer (VROM), Maria van der Hoeven (Economische Zaken) en Gerda Verburg (LNV) tot een akkoord zijn gekomen met VNG (gemeenten) en IPO (provincies).

Nu voorzien de windmolens in Nederland in 3,9 procent van de behoefte aan stroom. Op grond van Europese afspraken moet volgend jaar 9 procent van de elektriciteit duurzaam zijn. Dat moet voor een groot deel komen van windenergie. Met een verdubbeling van de windenergie op land is 9 procent haalbaar, aldus het ministerie van VROM.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.