Home

Achtergrond 153 x bekeken

Nieuwe Milieulijst biedt extra fiscaal voordeel

Investeren in duurza­me kassen wordt dit jaar fiscaal voordeliger, maar voor stallen neemt het voordeel af.

Dat blijkt uit de MilieulijstdieSenternovem, een agentschap van het ministe­rie van economische zaken, publiceerde.De Milieulijst omhelst de fiscale regelingen MIA (milieu-investe­ringsaftrek) en Vamil (willekeu­rige afschrijving milieu-investe­ringen).

De belastingaftrek voor Groen Label-kassen is licht ver­hoogd. De eisen voor koolwater­stofemissie, regenwateropslag en de drempelwaarde in het energie­certificaat zijn bovendien versoe­peld. Daarnaast is het MIA-voor­deel gestegen tot 40 procent. De criteria voor de Maatlat Duurza­me Veehouderij zijn hetzelfde ge­bleven. Het MIA-voordeel is ver­laagd van 40 naar 30 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.