Home

Achtergrond

Nieuw bestuur voor Fortis

Beleggers hebben vrijdag in Utrecht gestemd voor de benoeming van drie nieuwe bestuursleden voor Fortis Holding.

De drie moeten samen met de eerder gekozen topman Karel de Boeck de toekomst van het financiële concern gaan bepalen.

In Brussel stemden beleggers woensdag al voor de aanstelling van Jozef de Mey, Georges Ugeux en Jan Zegering Hadders. Hun benoeming was nog afhankelijk van de goedkeuring in Utrecht. De huidige raad van bestuur, onder wie interim-voorzitter Jan-Michiel Hessels, treedt per direct af.

"Deze raad van bestuur komt daarmee ten einde'', aldus Hessels "Het is een bittere gang geweest. Aandeelhouders hebben heel veel geld verloren. We hebben daar meerder malen onze diepe spijt over betuigd.''

De door de Chinese verzekeraar Ping An voorgedragen De Mey kreeg bijna 91 procent van de stemmen. De door beleggersclub VEB en zijn Belgische evenknie Deminor voorgedragen Ugeux werd benoemd met ruim 60 procent van de stemmen. Zegering Hadders bleek met 93,5 procent het meest populair in Utrecht, waar ruim 20 procent van het aandelenkapitaal was vertegenwoordigd.

Onderling moet nog worden bepaald wie van de drie voorzitter wordt. De Mey zei dat de nieuwe raad van bestuur vrijdag nog om de tafel gaat. "We kunnen het ons niet veroorloven tijd te verliezen'', aldus het kersverse bestuurslid. "We moeten ook zo snel mogelijk met partijen om tafel om te onderhandelen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.