Home

Achtergrond 258 x bekeken

Nederlanders gaan langer en verder op vakantie

In 2007 brachten Nederlanders 22,4 miljoen lange vakanties door.

Dat is driemaal zoveel als bijna veertig jaar geleden. Dit blijkt uit berekeningen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), die vandaag zijn gepubliceerd. Nederlanders gaan veel vaker op vakantie, vaker naar het buitenland en bovendien steeds verder weg dan in 1969, het jaar waarin het CBS voor het eerst de vakantiebewegingen ging bijhouden.

In 1969 was het aantal lange binnenlandse vakanties veel hoger dan het aantal buitenlandse vakanties, 4,1 miljoen tegen 3 miljoen. In 2007 is het aantal binnenlandse vakanties (8,5 miljoen) aanmerkelijk lager dan het aantal buitenlandse vakanties (13,9 miljoen). Mede daardoor is ook het totaal aantal binnenlandse overnachtingen veel lager dan het aantal buitenlandse overnachtingen: 75,7 miljoen en 165,7 miljoen.

Veel Nederlanders houden vakantie in Frankrijk, maar de populariteit van dit vakantieland neemt de laatste jaren wat af. Duitsland is als vakantieland in opkomst. De sterk toegenomen populariteit van Turkije als vakantieland tussen 1999 en 2005 lijkt slechts van korte duur te zijn geweest. Sinds 2005 neemt het aantal Nederlanders dat naar dit land op vakantie gaat snel af. Voor wintersport zijn Oostenrijk en Zwitserland al sinds de jaren zeventig de populairste landen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.