Home

Achtergrond 375 x bekeken 3 reacties

Nederland wil Universele Verklaring Dierenwelzijn

De Nederlandse regering wil dat de Verenigde Naties een Universe Verklaring voor Dierenwelzijn aanneemt.

Minister Gerda Verburg (LNV) zet vanmiddag haar handtekening onder een petitie, die hierop aandringt. De verklaring moet helpen wereldwijd een einde te maken aan dierenleed. De Verenigde Naties zouden door het aannemen ervan een klemmend beroep doen op nationale overheden om ernstig rekening te houden met dierenwelzijn.

Verburg zet haar handtekening op initiatief van de World Society for the Protection of Animals (WBSA). Ministers van onder meer Engeland, Zweden en Noorwegen gingen haar daarin voor.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Herman

  Fijn dat dit initiatief door Nederland wordt ondertekend. Helaas heeft de VN niet zoveel macht om daadwekelijk iets te doen (sancties bijv.). Wel betekent het dat we richting een laagje beschaving gaan en we eindelijk erkennen dat we een onderdeel vormen van de natuur en er niet boven staan zoals de vele (patriarchale) godsdiensten ons willen doen geloven. Misschien zijn "de heilige boeken" tot nu toe niet goed uitgelegd. De bijbel is overigens duidelijk. Het belangrijkst is dat we ons aan de 10 geboden houden en daarin staat: Gij zult niet doden. Er staat niet : gij zult geen mensen doden, maar allesomvattend; gij zult niet doden!! Een "christelijk land" als Nederland heeft het eeuwenlang niet zo nauw genomen met welk gebod dan ook uit de bijbel. Het christendom, dat we over de wereld brachten liet niet alleen het doden van dieren toe, maar ook het kwellen ervan. De mannen die de bijbel hebben uitgelegd dragen een grote schuld hiermee naar de Schepper en de schepping. Tijd om onze erfzonde hieromtrent met de grootste spoed ongedaan te maken.

 • no-profile-image

  Veehouder

  Nederland eens een keer niet het eerste om de boeren te pesten. Maar toch in groter verband, de Verenigde Naties, mee doen verbaasd me niet. Kunnen ze meteen meer boeren tegelijk pesten, veel leuker voor haagse bluf ( lees: witte boord criminelen)

 • no-profile-image

  freek

  nou dat is zeker de eerste keer dat nederland niet de eerste is met iets te ondertekenen.ik vind iedereen 2 dagen vrij om te rouwen voor dit feit lol

Of registreer je om te kunnen reageren.