Home

Achtergrond 232 x bekeken 5 reacties

Nederland roeit tegen EU-melkstroom in

De EU heeft in de eerste zeven maanden van het quotumjaar 2007-2008 0,3 % minder melk geproduceerd dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat komt neer op bijna 300 miljoen kg melk. Dit blijkt uit cijfers van LTO.

De sterkste dalers zijn Ierland (-3,7 %, 160 miljoen kg), Duitsland (-2,8 %, 485 miljoen kg) en het Verenigd Koninkrijk (-2,6 %, 235 miljoen kg).

Polen (+4,4 %, 270 miljoen kg), Frankrijk (+2,2 %, 325 miljoen kg), Denemarken (+1,8 %, 55 miljoen kg), Spanje (+1,6 %, 61 miljoen kg) én Nederland (+1,6 %, 120 miljoen kg) produceerden juist meer.

De EU-productie gaat de komende maanden steeds verder achterlopen op de productie van het vorige quotumseizoen. De productie reageert namelijk op de markt (slechte melkprijzen) en niet op quotumverruimingen.

prognose:

EU-melkproductie loopt verder achter

Laatste reacties

 • no-profile-image

  voormalig lto-lid

  Maar, quotumverruimingen bepalen de markt, met als gevolg lage melkprijzen.

 • no-profile-image

  Veehouder

  Duidelijk lto beleid. Meer melken om maar failliet te kunnen gaan.

 • no-profile-image

  kalverhouder

  volgens mij zijn de boeren zelf zo dom, dat ze nog melken, alleen maar meer, meer, meer. Ga een keer na denken en niet alleen de LTO de schuld geven. Volgens mij gaan jullie alleen maar op in schaalvergroting, en dan krijg je de markt tegen.

 • no-profile-image

  wibe

  de eerste 7 maanden van 2007/2008?
  is er nog niks bekend over de eerst 7 maanden van het huidige quotumjaar?

 • no-profile-image

  willem

  Die hoge poederprijs van vorig jaar heeft gewoon te veel vraaguitval gehad en productie aangewakkert. Deze WERELDWIJDE tendens is niet het gevolg van lto standpunten of iets dergelijks. Het is net als bij zeugen; 2% teveel biggen is 10% prijsdaling. Gewoon een zure appel waar we doorheen moeten. Wen er maar aan. Groeten willem

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.