Home

Achtergrond 183 x bekeken

'Nazibeul Aribert Heim stierf in 1992'

De beruchte nazibeul Aribert Heim, die de bijnaam Dokter Dood had, is al bijna zeventien jaar dood.

Dat meldden de Duitse publieke omroep ZDF en de Amerikaanse krant New York Times woensdag op basis van gezamenlijk onderzoek.

Er zijn al jarenlang tegenstrijdige berichten of Heim dood of levend is. Maar uit het onderzoek zou blijken dat Heim op 10 augustus 1992 in Caïro is overleden aan de gevolgen van darmkanker. In de Egyptische hoofdstad zou hij zich jarenlang hebben schuilgehouden.

Op de lijst van meestgezochte oorlogsmisdadigers van het Simon Wiesenthalcentrum staat de in 1914 geboren Heim bovenaan. Hij voerde in het concentratiekamp Mauthausen gruwelijke experimenten uit op gevangenen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.