Home

Achtergrond 1 reactie

NOP: maak onderscheid tussen kooi- en kolonie-ei

Op een ei moet vermeld staan of het uit een (verrijkt) kooi-systeem komt of uit koloniehuisvesting.

De Europese handelsnormen, die dat onderscheid niet maken, moeten worden aangepast. Dat heeft Alex Spieker, secretaris van pluimveehoudersorganisatie NOP, gisteravond bepleit op een landbouwbijeenkomst in Brussel.

Spieker zei te vrezen dat de Nederlandse legpluimveesector het anders aflegt tegen de concurrentie uit andere EU-landen als Polen, maar ook uit de VS, Brazilië, Argentinië en de Oekraïne.

Nederland loopt, met Duitsland, vooruit op Europese regelgeving; waar de EU de traditionele legbatterij per 2012 verbiedt, geldt in Nederland dan ook een verbod op de verrijkte kooi.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    harrie

    Wanneer willen ze de zaak eerlijk beredeneren. Bekijk het kippenhok waar de kippen op en tegen mekaar zitten nog erger dan de kippen in legbatterijen. Ik werk strikt voor landbouw en alle landbouw beheer. Ik kreeg de gegevens van Agriholland Wageningen en de bewijzen zijn zeer duidelijk dat de kippen in batterij veel gezonder zijn en meer eieren leggen dan scharrel, behalve dat, de scharrel kippen leggen veel eieren in de mest, en in feiten lopen ze de ziekte tegenmoet, laten we nog niet praten voor de buiten lopende kip die krijgen het vlugste de ziekte en het was maar enige jaren terug de beroemde vogelpest. Wakkerdier doet veel schade tegen de boer.

Of registreer je om te kunnen reageren.